Κείμενο αλληλεγγύης στο αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια.

 Την Τρίτη 14/2 εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Ως μάρτυρες καλούνται 4 άτομα από το αντιφασιστικό –αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια τα οποία δέχτηκαν επίθεση στις 30/6/08 από τους δολοφόνους της Χ.Α. Μία ομάδα 15-20 θρασύδειλων χρυσαυγιτών έδρασε οργανωμένα κι εντός χρονικού πλαισίου εισβάλλοντας στο χώρο του στεκιού, τραυματίζοντας 2 άτομα με μαχαίρι και αποχωρώντας με συνθήματα υπέρ της ναζιστικής οργάνωσης. Αυτό το γεγονός έρχεται να συνδεθεί με μετέπειτα επιθέσεις της, όπως την δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, καθώς και επιθέσεις σε συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ., σε Αιγύπτιους ψαράδες και σε αυτοοργανωμένους χώρους.

 Ο ρόλος και το ποιόν της Χρυσής Αυγής γνωρίζουμε πολύ καλά ποιο είναι και δεν είναι άλλο από το να αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος. Σε περιόδους κρίσης το καπιταλιστικό σύστημα γεννάει και θρέφει το φασισμό λειτουργώντας καταλυτικά για την βίαιη επίθεση στους καταπιεσμένους, είτε μέσω παρακρατικών συμμοριών και ταγμάτων εφόδου, είτε μέσω πολιτικών κομμάτων εντός βουλής. Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αναδείξει ένα εκσυχρονιστικό, φιλελεύθερο προσωπείο, εγκαλεί την Χ.Α. να λογοδοτήσει δικαστικά, όμως δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ρίχνει νερό στο μύλο της, επιθυμώντας την παραμονή της στο κοινοβούλιο.Εμείς από τη μεριά μας, δεν τρέφουμε αυταπάτες για την αστική δικαιοσύνη και θεωρούμε πως ο φασισμός δεν δικάζεται, αλλά τσακίζεται στο δρόμο και είναι ανεπιθύμητος στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία.

  Όπως αναφέραμε και πριν, η αστική δικαιοσύνη δεν μπορεί και δεν θέλει να εξαφανίσει οργανώσεις όπως η Χ.Α. . Για να απαλλαγούμε μια για πάντα από τέτοιου είδους μορφώματα χρειάζεται αντιφασιστική οργάνωση για την περιφρούρηση των γειτονιών και των ζωών μας συνολικότερα. Την ελευθερία να περπατάμε στις γειτονιές μας χωρίς φόβο την διεκδικούμε καθημερινά ντόπιοι και μετανάστες με κοινούς αγώνες. Θεωρούμε ότι ο αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από τον αγώνα ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και εξουσιαστικές λογικές. Προτάσσουμε την συσπείρωση των από τα κάτω ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει οραματιζόμενοι μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Αντιφασιστικός αγώνας μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες.

Ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα

«Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί την καταστροφή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να βρίσκει καταφύγιο σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της φεύγει από τα χέρια»
Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι

Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

https://autsteki.espivblogs.net/

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

105FM

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

Musaferat

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

Βιβλιοθήκη της Κατάληψης στο Μπίνειο

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

Κατάληψη στο Μπίνειο

Just another WordPress.com site

.::Κλάξον::.

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου.

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

%d bloggers like this: