Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Το σκοτάδι σήμερα τρέχει γρηγορότερα απ’ το φως. Αντεπίθεση στο σκοτάδι η κουλτούρα που προάγει ο Αντιφασισμός. Όντας ένα πολιτισμικό αντιπαράδειγμα της σημερινής μαραζωμένης καθημερινότητας ξεγυμνώνει ανθρώπους από φασιστικά προσωπεία, ψεύτικη ηθική, στρατευμένο μίσος. Στη δική μας όψη της πραγματικότητας δεν χωράνε φασίστες, ρατσιστές, σεξιστές, ομοφοβικοί και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν το διαφορετικό ως επικίνδυνο. Σ’ αυτό το πλαίσιο ξεφεύγουμε απ’ τους κανονιστικούς τρόπους ψυχαγωγίας, παίρνουμε τον ελεύθερο χρόνο στα χέρια μας και προάγουμε την αυτοοργανωμένη έκφραση, όπου μπορεί κανείς να βρει διαφορετικές επιλογές σε επιμέρους πράγματα.

Βασιζόμενοι σε αυτή τη λογική, το σημερινό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στοχεύει στο να φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές, πολιτισμικές και ταξικές ομάδες, είτε είναι ντόπιοι, μετανάστες, μαθητές ή φοιτητές. Η επιλογή του χώρου που στεγάζεται το φεστιβάλ δεν ήταν τυχαία. Διαλέγοντας τα Κεντρικά Λύκεια, επιλέγουμε να επαναπροσδιορίσουμε το δημόσιο χώρο αυτό, προσδίδοντάς του τα δικά μας χαρακτηριστικά, αυτά του αντιφασισμού, της αυτοοργάνωσης, της αλληλοβοήθειας. Λειτουργώντας μέσω του συλλογικού πράττειν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε τις παραστάσεις της κοινωνίας που θέλουμε να δούμε στο σήμερα και να ζήσουμε έξω απ’ το κυρίαρχο μοτίβο ψυχαγωγίας, που είναι κοινωνικά οριοθετημένο. Για να το καταφέρουμε αυτό στρεφόμαστε σε μορφές τέχνης και αθλητισμού μακριά από λογικές εμπορευματικών σχέσεων.

Ποιοι είμαστε όμως εμείς; Είμαστε άτομα που θέλουν να είναι ελεύθερα, κοινωνικά και πολιτικά στον χώρο στον οποίο ζουν. Δρούμε μαζικά και συλλογικά ενάντια σε φασιστικές λογικές και πρακτικές στην κάθε τους έκφανση. Για αυτό και συγκροτήσαμε τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Λέσβου, μία πολιτική πρωτοβουλία ικανή να απαντά στις προκλήσεις των καιρών και ταυτόχρονα να πυροδοτεί κινηματικές διαδικασίες. Έχουμε ως μέσο ανοιχτές συνελεύσεις προς όλες και όλους, κάθε Παρασκευή στις 18:00, στην κατάληψη του Μπινείου. Εξάλλου, «ο αντιφασιστικός αγώνας είναι εκ νέου προτεραιότητα. Είναι υπόθεση όλων των ανθρώπων που θέλουν να ζουν ελεύθεροι. Για αυτό είναι πιο αναγκαίος παρά ποτέ αλλά και εξαιρετικά δύσκολος».

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

https://autsteki.espivblogs.net/

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

105FM

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

Musaferat

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

Βιβλιοθήκη της Κατάληψης στο Μπίνειο

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

Κατάληψη στο Μπίνειο

Just another WordPress.com site

.::Κλάξον::.

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου.

για τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη.

%d bloggers like this: